Individueel ontdekken

Deze workshop geeft de deelnemers de gelegenheid om zichzelf, maar ook elkaar beter te leren kennen. De workshop is zeer geschikt als kennismakingssessie met een nieuw team, maar kan ook gebruikt worden als individuele verdieping binnen een team dat al langer samenwerkt.

Waarom deze workshop?

In het haastige leven van vandaag is alles tegelijk in beweging. Team indelingen wijzigen, verantwoordelijkheden en rollen worden opnieuw ingedeeld en middelen verdwijnen of veranderen. Deze continue stroom van veranderingen vereist een stevigheid van ons die alleen kan komen uit een rotsvaste zekerheid over onze eigen identiteit en onze beweegredenen.

De workshop in het kort

A LSP model of someones identityDeze workshop helpt deelnemers hun identiteit scherper te formuleren. Middels de Lego Serious Play methodiek ontwikkelen deelnemers 3 modellen; een van hoe ze zichzelf zien, een van hoe ze denken door anderen gezien te worden en een van hoe ze zouden willen zijn.

De begeleider helpt de deelnemers om hun modellen uit te leggen aan elkaar en om elkaar te bevragen hierover. Door elkaar te bevragen komt verscherping over de eigen identiteit en ook direct duidelijkheid over de identiteit van de andere deelnemers. De workshop brengt het inzicht om beslissingen te maken die passen bij de deelnemer, zijn kracht en die van de anderen in zijn team.

Duur: 1 dag
Aantal deelnemers: 4 tot 10 personen