Workshop op maat

LEGO SERIOUS PLAY is een geweldig stuk gereedschap om workshops mee te bedenken. Graag ga ik samen met jou om tafel om een workshop voor je op maat te bedenken. Er zijn een aantal dingen waar een LEGO SERIOUS PLAY workshop aan moet voldoen. Daarnaast is er een enorm aantal dingen waar je aan kunt denken qua invulling. Eerst beschrijf ik wat concrete voorwaarden, dan wat punten ter inspiratie

Voorwaarden workshop op maat

The ideal meeting visualized with LSPEen LEGO SERIOUS PLAY workshop heeft altijd minimaal 2 uur nodig. Over het algemeen draai ik workshops van een dagdeel tot een hele dag. Voor grotere uitdagingen is het zeker mogelijk om workshops van een paar dagen te doen.

LEGO SERIOUS PLAY leent zich ook prima voor 1 op 1 coaching. Toch gebruik ik het het liefst met groepen van 6-9 man. Regelmatig draai ik ook workshops voor grotere groepen, maar dan delen we die groepen weer op in kleinere groepjes. In dit soort gevallen kunnen we in overleg kijken hoe we alle inzichten weer bij elkaar brengen.

LEGO SERIOUS PLAY leent zich heel goed voor sessies waarbij:

  • je veel verschillende meningen aan tafel gaat krijgen
  • jullie een complexe uitdaging gaan aanpakken
  • alle deelnemers een belang hebben bij de uitkomst
  • je alle deelnemers een echte inbreng wilt laten leveren

Wat kan ik met LEGO® SERIOUS PLAY®?

In een LEGO SERIOUS PLAY kunnen we veel verschillende onderwerpen aanpakken. De onderwerpen waar ik LEGO SERIOUS PLAY veel voor gebruik zijn:

  • Ontdekken van identiteit
  • Maken van visie of strategie
  • Bouwen aan teambeleving

Bij het ontdekken van identiteit kun je zowel denken aan persoonlijke identiteit als de identiteit van team of organisatie. Voor het ontdekken van persoonlijke identiteit heb ik al een workshop uitgewerkt. Ontdekken met organisatie of team werk ik graag met je uit in dialoog. Het resultaat van een ontdekkingssessie met een bedrijf is vaak een Missie-verklaring. Zo’n Missie verklaring is een korte zin die zegt waarom jouw bedrijf bestaat. Het voordeel van de inzet van LEGO SERIOUS PLAY hiervoor is dat er een 3D LEGO-model bij gemaakt wordt. Daardoor worden de platte woorden doorleeft en onthouden.

Strategie en visie zijn woorden die veel verschillende betekenissen krijgen. Bij het maken van een visie denk je in ieder geval aan de toekomst. Waar gaan wij als bedrijf/team heen? Een strategie is een invulling van de visie, een manier om dat doel te gaan bereiken. Beide concepten lenen zich geweldig voor een LEGO SERIOUS PLAY sessie. Denk maar aan de 4 punten hierboven, deze zijn sterk van toepassing.

Iedere LEGO SERIOUS PLAY sessie bouwt aan de teambeleving. Doordat je in groepen samen gaat werken, lol gaat maken, echte inzichten gaat verkrijgen en delen kom je altijd nader tot elkaar. Toch kunnen we samen ook een sessie uitwerken die teambeleving volledig tot doel stelt. We nemen een onderwerp dat erg relevant is voor het team en gaan daarmee aan de slag.

Hoe nu verder?

Mocht je LEGO SERIOUS PLAY zelf eens willen ervaren, haak dan aan voor een introductie op onze meetup groep. Evenementen worden via deze site aangekondigd en via LEGO SERIOUS PLAY Holland.

Ben je al overtuigd? Graag kom ik met je in gesprek over de mogelijkheden van een LEGO SERIOUS PLAY sessie. Een eerste oriënterend gesprek is altijd gratis en vrijblijvend. Stuur me een email of bel me direct, ik hoor graag van je!